Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

Blog

tommee tippee
tommee tippee
2021.04.28 14:47

Többszörös díjnyertes Closer to Nature cumisüveg családunk segít összehangolni a szoptatást és a cumisüvegből táplálást.

Anyamellre emlékeztető forma: a széles nyak és boltozat olyan kialakítású mint az édesanya melle, ezzel biztosítva a minél természetesebb és zavartalanabb etetést, a babából a szoptatás közben felvett pozíciót és mozdulatokat váltja ki.

Anyamellet utánzó működés: a lágy szilikon cumi a szabadalmaztatott, egyedi redőknek köszönhetően olyan gyengéden nyúlik és hajlik, akárcsak az anya mellbimbója.

Hasfájás-megelőző szelep: hatékonyan csökkenti a túlzott levegőáramlást, így a csöppség több folyadékot és kevesebb levegőt nyel.

Ergonomikus kiképzés: a cumisüveg „karcsúsított dereka” következtében a cumisüveg nem csupán szebb, de tartani is könnyebb, ezáltal a kisbaba igazán közel lehet az édesanyához.

TOVÁBB...

Angelcare
Angelcare
2021.04.22 10:56

Az ötlet

Az 1997-es alapítása óta az Angelcare® kanadai vállalat elkötelezte magát arra, hogy gyermekőrző készülékeivel nélkülözhetetlen legyen a baba-biztonság terén. A hagyományos gyermekőrző készülékek csak hangot továbbítanak, de nem tudják érzékelni a légzésmozgásokat.

Az Angelcare® (“ŐRANGYAL”) fogalom Maurice Pinsonnault-tól származik, aki újdonsült apaként tele volt aggodalommal, mint az összes szülő. Ő hallott róla, hogy létezik egy olyan készülék, amely érzékelni tudja a baba lélegzetvételeit.

Akkoriban ez egy nagyon drága orvosi készülék volt, amelyet éppen ezért a legtöbb szülő nem engedhetett meg magának. Maurice Pinsonnault megvásárolta a szabadalmi jogokat, és széleskörű kutatások és fejlesztések után megszületett az Angelcare® készülék.

A filozófia

Az Angelcare® babafigyelő készülékei megalkotásával új fejezetet teremtett a babagondoskodás területén. Az orvosok és védőnők többsége a veszélyeztetett gyerekek (lásd. háttér – bölcsőhalál) esetén kifejezetten ajánlja a légzésfigyelő készülékek használatát, amennyiben ilyen körülmények nem állnak fenn, kevésbé esik szó a termékek szükségességéről.
A kockázati tényezők között azonban számos olyan faktor szerepel, melyet a szülők túlgondoskodási hibákkal akaratlanul is maguk alakítanak ki. Ilyenek a babák túlöltöztetése, a túl meleg hőmérsékletű szoba, a csecsemők hason fektetése, párna használata, amelyek a bölcsőhalál kockázatát kórelőzmények nélkül is fokozzák. Sok esetben tudják ezt a szülők is, de amiről azt gondolják, hogy jobb a babának, aszerint cselekednek. A kisbabák etetése kapcsán a büfizés elmaradása, a gyomortartalom visszacsurgása is okozhat fulladásos balesetet.

A fenti rizikófaktorok a szülők többsége számára ismertek. Aggódnak is miatta eleget, és ez a jogos vagy felesleges aggódás alaposan megkeseríti és megnehezíti mindennapjaikat.
A legtöbb szülő rendszeres időközönként felébred, felkel gyermeke első életéve folyamán, hogy meggyőződjön, a baba jól van-e. Ez a kényszer, stressz, állandó éjjel-nappali felügyelet állandó része a kisgyermekes családok életének.
A bölcsőhalál kockázatának csökkentése mellett az Angelcare® az első helyre tette szülők tehermentesítését és az aggodalmak miatti kényszerhelyzet csökkentését, ezáltal lehetőséget biztosítva a szoptatások közötti- , és éjszakai nyugodt pihenésre.

TOVÁBB...

A Mosótojás napjaink egyik legtrendibb vegyszermentes mosószere, mely gazdaságos kiszerelésben kapható, ezért egy mosás akár kevesebb mint 14Ft-ba kerülhet (kiszereléstől függően).

Hogyan használjuk a vegyszermentes Ecoegg Mosótojást?

A Mosótojás újrahasznosított anyagból készül, a benne levő fehér golyócskák főleg kókuszdió számazékot, mosószódát, mészkövet, szódabikarbónát tartalmaznak, melyek a szürke kerámia golyócskák (turmalin) együttes hatásával fejtik ki tisztító hatásukat. A Magyarhoni Földtani Társulat 2015-ben indította el „Az év ásványa” és „Az év ősmaradványa” programot, melynek célja a földtudományok két pillérének, az ásványoknak és az ősmaradványoknak a népszerűsítése, valamint az ismeretterjesztés.” Az év ásványa 2020 címet a TURMALIN nyerte el. (forrás: wikikpedia)

A Mosótojás használatatkor öblítő használata nem szükséges, de megengedett. A ruhák öblítő használata nélkül is puhák lesznek, ezért sokan mindössze mosóparfümöt használnak, mellyel a ruhák kellemes illatúak lesznek. A Mosótojásban levő golyócskák vízlágyító hatásának köszönhetően nincs szükség vízlágyító szerek vagy egyéb adalékok hozzáadásához.

 

Adamo
Adamo
2021.04.20 17:26

Emlékezz csak vissza Te is mennyire vártad, hogy anyukád kivigyen a játszótérre. A hintázás fejleszti az egyensúlyt, a mozgást, a térben való tájékozódást, finommotoros mozgást, miközben oldja a belső feszültséget, ellazít, elaltat.

Minden baba ösztönösen igényli az édesanyja karjában való ringatást. Ez teljesen normális fizikai szükséglete a babádnak, hiszen már a pocakodban is hónapokon át ringatózott. Nem véletlen az, hogy a síró kisdedeket karban ringatva lehet a legkönnyebben megnyugtatni és elaltatni. Ezt minden anyuka jól tudja…

Természetes anyai reakció, hogy a síró kicsit az anyukája felveszi és ringatja… Sokan azonban félnek attól, hogy a pici el lesz „kapatva”, és soha nem lehet majd lerakni. Ezek a babák gyakran egész nap anyukájuk kezében vannak, mert ahogy leteszik Őket azonnal sírásba kezdenek. Ennek várható következménye, hogy anyuka hamar kimerül, a ház szalad, a mosatlan ruhák lógnak ki a szennyesből és így tovább…

Nos, a babádnak a legjobb a ringató karjaidban ezt bizton állíthatjuk, de hogy megtaláld az egyensúlyt és legyen neked is időd önmagadra lehetőleg megőrülés és kapkodás nélkül, és kisbabád szükséges törődést is megkapja azt javasoljuk Te is hintáztasd.

MILYEN HINTÁT HASZNÁLJ?

- ami nulla éves kortól használható

- ami a legjobb anyagokból készült

- aminek gyártója szakértelméről és minőségéről híres

- aminek fejlesztések és több évre visszamenő tesztelések vannak a háta mögött

- aminek biztonságos a rugója, kötélzete

Kólika. A rejtély, amely a világ minden táján kínozza a csecsemőket. Nem lehet teljesen megszabadulni tőle (ideiglenes és normális jelenség), de a megfelelő cumisüveg használata segíthet csökkenteni a kisbaba kellemetlen érzéseit.

Mi áll a kólika hátterében?

Mielőtt elmerülnénk a cumisüvegek világában, irányítsuk kicsit a figyelmünket a kólikára. Ennyit tudunk: a kólika egy ideiglenes szakasz az egészséges kisbabák életében, amelyet vigasztalhatatlan sírás jellemez, és általában 2 hetes és 3–4 hónapos kor között jelentkezik. Nem mellékesen pedig: valójában teljesen normális.

Sok kisbaba átesik rajta!

 

Táplálás hasfájás elleni cumisüveggel

Mi hát a kapcsolata a kólikának a cumisüveges táplálással? Nos, még ha a vigasztalhatatlan sírás jól ismert fázisa is a kisbabák korai fejlődésének, az oka gyermekenként változó lehet.

A hasfájást kiváltó egyik ok az éretlen emésztőrendszer (hiszen minden olyan új még!), és a pocakba kerülő levegő.

Ezt különösen fontos szem előtt tartani cumisüveges táplálás esetén, mivel a cumisüveggel táplált babák a szoptatott babáknál kicsit korábban mutathatják a hasfájás jeleit. Mi ennek az oka? A cumifej mellett a baba pocakjába jutó levegő, amely a kellemetlen érzésekért felelős.

A leggyakoribb tévhiteket az anyatej mennyiségével kapcsolatban tapasztalhatjuk. Amikor megszületik a babád bizony az sem jár azzal együtt, hogy sikeres mellre helyezés után megnyitod a „tejcsárdát” és az első napokban már biztosan mérhető mennyiséget tud szopni.
Hazánkban az anyukák általában a szülés utáni 3. napon már hazamehetnek, és akkor elkezdődhet a „harc” az aggodalmaskodó családtagokkal, akik arra akarják presszionálni, hogy etesse meg tápszerrel a picit, mert egyébként kiszárad. Anya legyen a talpán, aki ilyenkor kitart és gyakran mellre helyezi babáját és lehetőleg annyi időre amíg a pici igényli. Ez bizony lehet akár egy óra hossza is, ami ellen már nem csak a család tiltakozik, hanem az egészségügyi szakemberek régi elvet képviselő csoportja is.
Próbálj kitartani, mert a tejtermelés a kereslet-kínálat elvén működik biztonságosan. Ez azt jelenti, hogy minél többet szopik a csecsemőd annál több tejed termelődik. Fontos, hogy ha lehet a szoptatást már a szülőágyon kezdd el, mert ilyenkor a legerősebb az ősi szopási reflex, amivel babád hozzájut a csodás előtej néhány cseppjéhez.

A szoptatás rendszeressége, ideje elsősorban az újszülöttől függ. Az anyatej a pici gyomrából könnyű emészthetősége és kis mennyisége miatt általában 1,5 óra alatt kiürül, ezért az első napokban többször kíván szopni. A gyakori szoptatás serkenti a tejtermelést és fokozatosabbá teszi a tejbelövellést. Az első napokban mindkét mellből kb. minimum 10-10 percig javasolom a szoptatást. Néhány nap elteltével már általában elég egy mellből szoptatni, mert az is cél, hogy az újszülött minél jobban kiürítse.

A mell túltelítődése a szülés utáni 2-5. napon szokott bekövetkezni. Néha olyan feszessé válik a mell, hogy az újszülött nem tud rátapadni a bimbóra. Az édesanyáknak jól esik ilyenkor a meleg mellpárnával történő borogatás. Legpraktikusabb az a mellterápiás eszköz, amelyik mikrohullámú készülékben is melegíthető, mert az biztosan van minden szülészeten.

 

WaterWipes A Legtisztább Törlőkendő, mely több mint 50 országban van jelen a és immáron Magyarországon is elérhető. A WaterWipes, mely nem csupán egy popsitörlő vagy egy átlagos babatörlőkendő akár felnőttek számára is használható. A tisztaságát és a természetességét kiválóan tükrözi, hogy a WaterWipes Törlőkendők egyedüliként allergiás vagy akár ekcémás bőrre is használhatóak. S miért nem csak Babák számára? Hiszen akár felnőttek is használhatják sportolás, utazások vagy egyéb alkalmak esetén. Mivel a WaterWipes A Legtisztább Törlőkendő, így allergiás vagy ekcémás bőrre is alkalmazható. 

Ha definiálni szeretnénk a fogalmat, általánosan azt lehet mondani, hogy a bőr különböző fokú gyulladásos reakciója a pelenkával fedett területen.

Három babából, illetve kisgyermekből, egynél legalább egyszer kialakul pelenkakiütés a pelenkahasználat során.